ÉLELMEZÉSVEZETŐ

Élelmezésvezető

Élelmezésvezető Tanfolyam rövid, jellemző leírása:
Ismeri az egészséges ember energia és tápanyagigényét a táplálkozási piramis összetételét. Ismeri a tápanyagok (fehérje, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok) szerepét, jelentőségét, felszívódásukat a tápcsatornában. Képes az ételek összetétele alapján megállapítani a tápcsatornában a felszívódásukat, a szervezetre gyakorolt hatásukat. Képes meghatározni az egészséges ember egészséges táplálkozásának összetételét a táplálkozási piramis alapján.
A tanfolyam sikeres elvégeztével képes lesz:
A közétkeztetésben ellátásban részesülő különböző csoportok táplálkozásának megszervezése a különböző diéták jellemzői alapján, a fogyasztható és tiltott élelmiszereinek figyelembevételével. A mindennapi munkájuk során a különböző korcsoportok és betegségben, allergiában szenvedők szükségleteit azonosítja, a számukra tiltott és ajánlható élelmiszerek megismerése és alkalmazása. Önállóan eldönti az egyes diétákban adható vagy tiltott élelmiszereket, összeállítani az adott diétákra, betegségekre vonatkozó étlapot. A közétkeztetés által összeállított ételek tápanyag-összetételét kiszámolja, energiatartalmát meghatározza, allergénjeit azonosítja. Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő üzemegységben. Az élelmezés irányítása során megbeszéli a kollégákkal a feladatokat, kiadja a napi munkafeladatokat, kialakítja a munkarendet. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat.

A bejegyzés kategóriája: ÉLELMEZÉSVEZETŐ
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.