ÉLELMEZÉSVEZETŐ – SZPK

Élelmezésvezető - SzPk

Élelmezésvezető Tanfolyam

1. a) A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY MEGNEVEZÉSE
Élelmezésvezető
b) SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGNEVEZÉSE
Élelmezésvezető
Szakmai programkövetelmény azonosító száma: SzPk-00069-15-18 0 01 3
Szakmai programkövetelmény érvényessége 2015-04-30

2. A SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL MEGSZEREZHETŐ KOMPETENCIÁKKAL
egy adott tevékenység, munkaterületi feladat magasabb szinten gyakorolható
3. A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY MODULRENDSZERŰ
igen
SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-01 Egészséges és diétás életmódra vonatkozó táplálkozási és élelmiszer ismeretek
SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-02 Élelmezésvezetői tevékenységek
SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-03 Higiéniai és munkavédelmi ismeretek
3.1. PROGRAMKÖVETELMÉNY MODUL RÉSZLETES BEMUTATÁSA
A programkövetelmény modul azonosító száma SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-01 A programkövetelmény modul megnevezése
Egészséges és diétás életmódra vonatkozó táplálkozási és élelmiszer ismeretek
3.1.1. A KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA
A modul “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
 A modul “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen
Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés óraszáma 150-200
Elméleti képzés idő aránya (%) 60
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 40
A modul “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
3.1.2. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK LEÍRÁSA
A legjellemzőbb tevékenység vagy munkaterület ellátásához szükséges szakmai kompetenciákat leíró szakmai ismeretek, készségek és személyes kompetenciák, társas kompetenciák és módszerkompetenciák tanulási eredmények szerinti leírása Tudás Képesség Attitűd Felelősség, autonómia Ismeri az egészséges ember energia és tápanyagigényét a táplálkozási piramis összetételét. Ismeri a tápanyagok (fehérje, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok) szerepét, jelentőségét, felszívódásukat a tápcsatornában. Képes az ételek összetétele alapján megállapítani a tápcsatornában a felszívódásukat, a szervezetre gyakorolt hatásukat. Képes meghatározni az egészséges ember egészséges táplálkozásának összetételét a táplálkozási piramis alapján. Figyelemmel kíséri a táplálkozástudomány legújabb eredményeit. Önállóan határozza meg a személyre szabott táplálkozás jellemzőit. Ismeri az életkorhoz kötött táplálkozási jellemzőket: Terhesség alatti táplálkozás, Csecsemők étrendje, Kisdedek táplálkozása, Óvodáskorú gyermekek étkeztetése, Iskolás gyermekek, Serdülők, Fiatalkorúak, Felnőttek,Időskorúak táplálkozása.
Képes meghatározni a különböző korosztályokra az egészséges táplálkozás összetételét, figyelembe véve a rájuk jellemző táplálkozási szükségleteket. Törekszik az életkorhoz kötött táplálkozási jellemzőket maximálisan figyelembe venni. Önállóan határozza meg a személyre szabott egészséges táplálkozás jellemzőit. Ismeri a betegségekhez kapcsolt diétákat (gyomor- és nyombélfekélyes betegek étrendje, epebetegek étrendje, csontritkulás megelőzésének és kezelésének diétája). A szakmai szempontok figyelembe vételével, összeállítja a gyomor- és nyombélfekélyes betegek, az epebetegek részére és a csontritkulás megelőzésének és kezelésének diétáját egy hetes intervallumra. Törekszik a diéták minél változatosabb összeállításra, a betegek mihamarabbi gyógyulása érdekében. Felelősséget vállal az önállóan összeállított étrendek szakmaiságáért, a felhasznált élelmiszerek pozitív hatásáért. Ismeri a táplálkozási allergéneket, tulajdonságaikat, felhasználásukat:Alap- és járulékos anyag,fűszerek,ízesítők,adalék- és színező anyagok, tartósítószerek,antioxidánsok,sűrítők,ízfokozó,allergiát kivédő anyag, biológiai ételallergének,keresztallergiák Képes felismerni és a jellegük szerint a diétára jellemző előírások alapján használni vagy kikerülni az allergéneket. Törekszik az allergének teljes körű megismerésére, a tudomány új eredményeinek megismerésére és azok napi munkájában való használatára. Önállóan kigyűjti és nyomon követi az ételek allergéntartalmát, betartja a jogszabályi előírásokat. Ismeri az ételek tápanyag-összetételének, energiatartalmának számítását, allergéntartalmának meghatározását, közétkeztetésre vonatkozó hatályos jogszabályok alapján. Ismeri a közétkeztetésre vonatkozó gyártmánylapot. Kiszámolja az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukortartalmát, számított sótartalmát, valamint az élelmiszerek jelöléséről szóló miniszteri rendeletben meghatározott allergén összetevőket. Elkészíti a gyártmány lapot. Törekszik a rá vonatkozó információk felkutatására. Pontos számításokat végez. Naprakészen követi a folyamatosan változó jogszabályokat, azok tartalmának megfelelően végzi a számításait. Önállóan készíti el a megfelelő számításokat, nyilvántartásokat, azok tartalmáért felelősséget vállal. A tervezett képzés munkaerő-piaci relevanciája Az emberi erőforrások minisztere 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, jogszabály szerinti személyi feltételekben élelmezésvezető szakképesítéssel rendelkezők foglalkoztathatóak a közétkeztetésben. A közétkeztetésben a változó diétáknak, táplálkozásnak egyre nagyobb szerepe van, 2015. január 1-től igény esetén biztosítaniuk kell a diétás étkeztetés lehetőségét. A jogszabályok is korlátok közé szorítják a felhasználható allergéneket és a felhasznált allergéneket, azok jelzéseit a fogyasztók, vendégek, betegek számára. A mindennapi munkájuk során a különböző korcsoportok és betegségben, allergiában szenvedők szükségletei szerint összeállítja az étlapot, figyelembe veszi a számukra tiltott és ajánlható élelmiszereket. A különböző betegségekben egyre nagyobb szerepet kap a megfelelő táplálkozás, mint kiegészítő gyógymód. A közétkeztetés által összeállított ételek tápanyag-összetételét kiszámolja, energiatartalmát meghatározza, allergénjeit azonosítja. A naprakész ismeretekkel rendelkező szakemberek irányítják a közétkeztetést ellátó üzemeket.
3.2. PROGRAMKÖVETELMÉNY MODUL RÉSZLETES BEMUTATÁSA
A programkövetelmény modul azonosító száma SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-02
A programkövetelmény modul megnevezése
Élelmezésvezetői tevékenységek
3.2.1. A KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA
A modul “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
A modul “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen
Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés óraszáma 90-120
Elméleti képzés idő aránya (%) 60
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 40
A modul “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
3.2.2. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK LEÍRÁSA
A legjellemzőbb tevékenység vagy munkaterület ellátásához szükséges szakmai kompetenciákat leíró szakmai ismeretek, készségek és személyes kompetenciák, társas kompetenciák és módszerkompetenciák tanulási eredmények szerinti leírása Tudás Képesség Attitűd Felelősség, autonómia Ismeri a közétkeztetés területén szervezett továbbképzéseket, a jogszabályok továbbképzési előírását, a szakmai szervezeteket és azok munkáját (pl. Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége). Bejelentkezik a kötelező továbbképzésekre és az ott elsajátított ismeretek alapján végzi napi munkáját. Tájékozódik a továbbképzési lehetőségekről, és azok szakmai tartalmától függően választja a számára legrelevánsabbat. Önállóan dönt a továbbképzésben való részvételről, a jogszabályi előírásokat betartásával. Ismeri az élelmezési üzemek kialakításának személyi, tárgyi és jogszabályi feltételeit. Ismeri a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat, a munkaszerződés tartalmát, a felmondási lehetőségeket, a felelősségre vonás lehetőségeit, az eljárás lépéseit. Képes meghatározni az élelmezési üzem működésének tárgyi,személyi,jogi feltételeit. Irányítás során képes a kollégákkal a közös feladatokat megbeszélni, munkafeladatokat kiadni, munkarendet kialakítani. Motiválja munkatársait a szakmai szempontok és jogszabály szerinti munkavégzésre. Munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat ismeri, felelősség és hatáskörétől függően alkalmazza és betartatja azokat. Ismeri a közétkeztetés rendszerét, feladatait, elhelyezi saját üzemét benne és a rá vonatkozó jogszabályokat alkalmazza. Ismeri az élelmezésvezető irányítói, vezetői tevékenységének sajátosságait, az együttműködési előírásokat. Képes irányítani a napi élelmezési feladatokat, kialakítja vezetői kompetenciáit. Képes együttműködni a dietetikussal és a diétás szakáccsal. Motiválja munkatársait a szakmai szempontok és jogszabály szerinti közös munkavégzésre. Önállóan irányítja saját üzemét, döntéseiért felelősséget vállal. Ismeri az áruforgalmi feladatokat (árubeszerzés, megrendelés, áruátvétel, raktározás, leltározás és termelés, értékesítés), azok összetevőit, a rájuk vonatkozó minőségbiztosítási előírásokat. Az áruforgalmi feladatokat irányítja, minőségbiztosítási előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Az áruforgalmi feladatokat a lehető leggazdaságosabb módon szervezi, törekedve a lehető legnagyobb eredmény elérésére. Önállóan irányítja az áruforgalmi munkafolyamatokat saját üzemét, döntéseiért felelősséget vállal. Az élelmezési ellátás tevékenységének szervezése: •árubeszerzés feltételei, jellemzői, módjai, nyersanyagok minősége, szervezési feladatai •áruátvétel kritériumai, szervezési feladatai •raktározási feladatok, minőségmegőrzés, szervezési feladatai Megszervezi az élelmezési ellátás tevékenységeit, figyelembe véve a helyi specialitásokat. Az áruforgalmi feladatokat a lehető leggazdaságosabb módon szervezi, törekedve a lehető legnagyobb eredmény elérésére. Önállóan irányítja az áruforgalmi munkafolyamatokat saját üzemét, döntéseiért felelősséget vállal. Az élelmezési ellátás tevékenységének szervezése: •előkészítő tevékenységek helyiségei, kritériumai, szervezési feladatai •termelő tevékenységek helyiségei, kritériumai, szervezési feladatai •az étkeztetés szervezési feladatai Megszervezi az élelmezési ellátás tevékenységeit, figyelembe véve a helyi specialitásokat. Az áruforgalmi feladatokat a lehető leggazdaságosabb módon szervezi, törekedve a lehető legnagyobb eredmény elérésére. Önállóan irányítja az áruforgalmi munkafolyamatokat saját üzemét, döntéseiért felelősséget vállal. Ismeri a közétkeztetési dokumentációk tartalmát(manuálisan és elektronikusan): étlaptervezés, árurendelés, élelmezettek nyilvántartása, utalványozás, élelmezési nyersanyagok nyilvántartása, élelmezési keret meghatározása, költségelszámolás. Képes naprakészen az előírásoknak megfelelően vezetni a dokumentációt, a nyilvántartásokat, manuálisan és elektronikusan is. Törekszik a hibátlan, pontos, jogszabályi előírásoknak megfelelő iratok elkészítésére. Elvégzi és felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzésért és a dokumentumok tartalmáért. folyamatosan képes követni a jogszabályi változásokat és a továbbképzési lehetőségeket. Ismeri az élelmezésvezető felelősségvállalási kötelezettségeit, az anyagi elszámolás feltételeit. Ismeri leltározás és a raktárelszámoltatást, az eredmények számításának módjait, a felelősségre vonás eljárásának lépéseit. Kialakítja a tevékenységi körében végzett vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvására irányuló tevékenységet, azokkal való anyagi elszámolást. Irányítja a leltározást, probléma esetén igyekszik annak hatékony és gyors kivizsgálására. Törekszik vagyonmegőrzési feladatainak pontos elvégzésére, motiválja munkatársait, kialakítja bennük a vagyontárgyak iránti felelősségérzetet. Önállóan dönt az elszámoltatásról, irányítja munkatársait a leltározás feladatának elvégzésében, felelősséget vállal az eredményért, felelősségre vonja munkatársait. Ismeri a közétkeztetés finanszírozását, kapcsolatát az állami költségvetéssel, a különböző intézménytípusok esetében. Ismeri a támogatásokkal kapcsolatos elszámolási módokat. Ismeri az intézmények által kialakítandó élelmezési szabályzat tartalmát. Képes kikalkulálni a közétkeztetés különböző területén alkalmazott normák szerint az egy főre jutó adag nyersanyagárát, támogatási összegét, az ellátottak által fizetett összeget. Képes elszámolni az előírt normatívákkal és bevételekkel. Törekszik a normatívák pontos ismeretére, naprakészen tartja ismereteit. Felelősséget vállal az által készített kalkulációkért, költség és bevétel elszámolásáért. A tervezett képzés munkaerő-piaci relevanciája Az emberi erőforrások minisztere 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, jogszabály szerinti személyi feltételekben, élelmezésvezető szakképesítéssel rendelkezők foglalkoztathatóak a közétkeztetésben. Az élelmezésvezető irányítja, vezeti a közétkeztetési üzemet. Az élelmezés irányítása során a kollégákkal (dietetikus, diétás szakács) a közös feladatokat megbeszéli, munkafeladatokat kiadja, kialakítja a munkarendet, munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat ismeri, felelősség és hatáskörétől függően alkalmazza azt. A közétkeztetés rendszerét, feladatait, elhelyezi saját üzemét benne és a rá vonatkozó jogszabályokat alkalmazza. Az áruforgalmi feladatokat irányítja, minőségbiztosítási előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Elvégzi és felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzésért és a dokumentumok tartalmáért. folyamatosan képes követni a jogszabályi változásokat és a továbbképzési lehetőségeket. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő ételekre vonatkozóan a gyártmánylapot, tápértéket kiszámolja, allergéneket jelöli. Felelősséget vállal a tevékenységi körében végzett vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvására, azokkal való anyagi elszámolására. A leltározás és a raktárelszámoltatást irányítani tudja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleges probléma esetén igyekszik annak hatékony és gyors kivizsgálására.
3.3. PROGRAMKÖVETELMÉNY MODUL RÉSZLETES BEMUTATÁSA
A programkövetelmény modul azonosító száma SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-03
A programkövetelmény modul megnevezése
Higiéniai és munkavédelmi ismeretek
3.3.1. A KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA
A modul “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
A modul “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen
Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés óraszáma 80-120
Elméleti képzés idő aránya (%) 20
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 80
A modul “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
3.3.2. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK LEÍRÁSA
A legjellemzőbb tevékenység vagy munkaterület ellátásához szükséges szakmai kompetenciákat leíró szakmai ismeretek, készségek és személyes kompetenciák, társas kompetenciák és módszerkompetenciák tanulási eredmények szerinti leírása Tudás Képesség Attitűd Felelősség, autonómia Ismeri a vendéglátó üzletekre vonatkozó jó higiéniai gyakorlatot, a hozzá kapcsolódó dokumentációs előírásokat,azok tartalmát a fő- és kiegészítő tevékenységekre vonatkoztatva egyaránt. Szabályok szerint jár el az élelmiszer-biztonság megőrzéséért.Fő- és(beszerzés, áruátvétel, raktározás, elő- és elkészítés, készétel kezelése, tálalása, tárolása)kiegészítő(takarítás, mosogatás,rovar és rágcsáló irtás,göngyölegek)tevékenységeknél. Betartja az üzem higiéniára vonatkozó jogszabályi előírásokat. Önállóan állítja össze a jó gyakorlatban előírt szabályozó dokumentumokat és ellenőrzi azok betartását. Ismeri a munkavédelmi szabályokat, azok alkalmazását az egyes munkakörökre vonatkoztatva. Saját munkája során a rá vonatkozó munkavédelmi szabályok szerint végzi napi tevékenységét. Munkatársaival megérteti a személyi higiénia betartásának fontosságát, ösztönzi őket a szabályok betartására. Betartatja kollégáival a munkavédelmi szabályokat, szükség esetén hatáskörétől függően szankciókat alkalmaz. Ismeri az élelmiszert, ételt előállító üzemek helyiségeinek felszerelésére, kialakítására vonatkozó követelményeket, az ételek szállítására, tárolására előírt szabályokat, tárgyi eszközöket, ezek tisztán tartását. Képes kialakítani a megfelelő eszközfelszereltséget az élelmiszert előállító üzem számára. Képes gondoskodni az eszközök megfelelő fertőtlenítéséről. Odafigyel a lehetséges fertőző és egyéb veszélyforrások megszüntetésére, kiküszöbölésére. Önállóan irányítja az eszközfelszereltség kialakítást és a fertőtlenítési tevékenységet. Ismeri az ellenőrzésre jogosult hatóságokat, azok munkáját, ellenőrzési tevékenységüket, az ellenőrzés szempontjait. Felkészül a szakhatóságok ellenőrzésére. Munkáját úgy végzi, hogy az ellenőrző szervek által kiadott szempontokat figyelembe veszi. Együttműködik ellenőrzéskor a hatóság szakembereivel. Felelősséget vállal korábbi döntéseiért a hatósági ellenőrzés során. A tervezett képzés munkaerő-piaci relevanciája Az emberi erőforrások minisztere 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, jogszabály szerinti személyi feltételekben, élelmezésvezető szakképesítéssel rendelkezők foglalkoztathatóak a közétkeztetésben. Az élelmezésvezető irányítja, vezeti a közétkeztetési üzemet. Az élelmezés irányítása során a kollégáknak együtt kell, hogy működjenek a vezetővel a higiéniai szabályok betartása végett. A vezető felelősségre vonás terhe alatt végzi munkáját, azért, hogy a tömeges élelmiszerek által terjedő fertőzések megakadályozhatóak legyenek.A munkavédelmi szempontok betartatása a dolgozók testi épségének megóvása érdekében történik.
4. AZ OKJ-BAN SZEREPLŐ AZON SZAKMACSOPORT, AMELYBE A PROGRAMKÖVETELMÉNY BESOROLHATÓ
18 – Vendéglátás-turisztika
5. AZ EKKR-HEZ KAPCSOLÓDÓ MAGYAR KÉPESÍTÉSI KERETRENDSZER SZERINTI SZINTJÉNEK MEGHATÁROZÁSÁRA ÉS BESOROLÁSÁRA VONATKOZÓ MEGJELÖLÉSE
 –
6. A SZAKMAI VÉGZETTSÉG JELLEGÉTŐL FÜGGŐEN A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES BEMENETI FELTÉTELEK
Iskolai előképzettség: szakiskolai középfokú végzettség
Szakmai előképzettség a javaslatban szereplő, OKJ szerinti szakmacsoportba tartozó szakképesítés(ek), éspedig
54 11 01 Vendéglátásszervező-vendéglős,
35 811 02 Vendéglátó-üzletvezető,
34 811 04 Szakács, Vendéglátóipari ágazati szakmai érettségi végzettség
55 812 01 0010 55 02 Vendéglátó szakmenedzser vagy a végzettségeknek megfelelő jogelőd szakképesítések
Egészségügyi alkalmassági követelmények szükséges, éspedig: Egészségügyi alkalmassági igazolás
Előírt gyakorlati idő szükséges, éspedig: Vendéglátó üzletben vagy közétkeztetésben megszerzett 2 éves szakmai gyakorlat.
Egyéb feltételek szükséges, éspedig: Alapvető informatikai ismertekkel rendelkezik (szövegszerkesztés, internethasználat, Excel)
7. A SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL ELLÁTHATÓ LEGJELLEMZŐBB TEVÉKENYSÉG, VAGY MUNKATERÜLET RÖVID LEÍRÁSA
A közétkeztetésben ellátásban részesülő különböző csoportok táplálkozásának megszervezése a különböző diéták jellemzői alapján, a fogyasztható és tiltott élelmiszereinek figyelembevételével. A mindennapi munkájuk során a különböző korcsoportok és betegségben, allergiában szenvedők szükségleteit azonosítja, a számukra tiltott és ajánlható élelmiszerek megismerése és alkalmazása. Önállóan eldönti az egyes diétákban adható vagy tiltott élelmiszereket, összeállítani az adott diétákra, betegségekre vonatkozó étlapot. A közétkeztetés által összeállított ételek tápanyag-összetételét kiszámolja, energiatartalmát meghatározza, allergénjeit azonosítja. Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő üzemegységben. Az élelmezés irányítása során megbeszéli a kollégákkal a feladatokat, kiadja a napi munkafeladatokat, kialakítja a munkarendet. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat. A közétkeztetés rendszerében elhelyezi saját üzemét és alkalmazza a rá vonatkozó jogszabályokat. Az áruforgalmi feladatokat irányítja, minőségbiztosítási előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Elvégzi és felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzésért és a dokumentumok tartalmáért. Folyamatosan képes követni a jogszabályi változásokat és a továbbképzési lehetőségeket. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő ételekre vonatkozóan a gyártmánylapot, tápértéket kiszámolja, allergéneket jelöli. Felelősséggel tartozik a tevékenységi körében használt vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvásáért és azokkal való anyagi elszámolásért. A leltározás és a raktárelszámoltatást irányítja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleges probléma esetén igyekszik annak hatékony és gyors kivizsgálására.
8. SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL BETÖLTHETŐ MUNKAKÖR MEGNEVEZÉSE ÉS BESOROLÁSA
FEOR főcsoport megnevezése FEOR száma Foglalkozás megnevezése
A szakmai végzettséggel legjellemzőbben ellátható tevékenység, munkaterület
1. Gazdasági, igazgatási, érdekképviseleti vezetők, törvényhozók 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője Élelmezésvezető
9. A SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÖSSZÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA
A képzés “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
A képzés “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen
Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés összóraszáma 320-440
Elméleti képzés idő aránya (%) 50
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 50
A képzés “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
10. A SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGSZERZÉSÉT IGAZOLÓ DOKUMENTUM KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI
1. a képzés felnőttképzési szerződésben megjelölt óraszámának hetven százalékán való részvétel, és
2. a szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése

Élelmezésvezető tanfolyam

Téma: Élelmezésvezető tanfolyam, Tanfolyam, Képzés, Tanfolyamok, Képzések, Tanúsítványos Tanfolyamok,Tanúsítványos Képzések, Olcsó Tanúsítványos Tanfolyamok, Olcsó Tanúsítványos képzések, Olcsó Tanfolyamok, Olcsó Képzések, Felnőttképzés

A bejegyzés kategóriája: ÉLELMEZÉSVEZETŐ - SZPK
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.